top of page

Зачувана сметка: Безбедност во трансакциите со недвижен имот

,

Дали сакате да разберете што е зачувана сметка и кои се нејзините придобивки? Кој го отвора и што треба да знае пред да го стори тоа? Која е разликата помеѓу зачувана сметка во банка и нотарска труст сметка? Нашата статија ги презентира клучните аспекти и совети. Ако имате прашања или ви треба помош, ве молиме не двоумете се да не контактирате. Ние секогаш ќе бидеме среќни да ви помогнеме.

Што е зачувана сметка?

Сè повеќе банки нудат зачувани сметки во трансакциите со недвижен имот, градејќи доверба и сигурност за купувачите и продавачите. Тоа е посебен вид на сметка каде независна трета страна ја држи сумата додека не се исполнат условите на трансакцијата. Обврските се однапред договорени во одреден договор.

Каква заштита нуди зачуваната сметка?

Преносот на сопственоста поминува низ одредени чекори, а сметката за зачувување ги штити и купувачот и продавачот. Сумата е блокирана додека не се исполнат сите услови, гарантирајќи ја исправноста на трансакцијата.

Отворање фидуцијарен депозит/сметка за зачувување во „зелено“ купување и продажба

Овој тип на сметка обезбедува сигурност на средствата и може да биде особено корисен при трансакции со имот во изградба. Нуди флексибилни услови и сигурност за инвеститорите.

Како да отворам доверлива/зачувана сметка?

Зачувана сметка може да се отвори во банка или на име на нотар. Ова е иновативен и безбеден пристап за сите оние кои ја ценат безбедноста и транспарентноста во трансакциите со недвижности.

Ве молиме слободно контактирајте не за дополнителни информации и помош.

Consultant at work
bottom of page